Een betonvloer is eenvoudig in onderhoud vermits je de juiste stappen volgt en de betonvloer professioneel gegoten is en regelmatig onderhouden wordt. Een onbehandelede betonvloer is niet vlekbestendig. Daarom stellen wij onze klanten voor om hun betonvloer naast een impregnatie te laten sealen.
Door dit sealen is uw betonvloer veel dichter en makkelijker in onderhoud. U kunt eenvoudig met het bijgeleverde product uw mooie betonvloer verder onderhouden en met iedere kuisbeurt hem verder voeden.
Als er gemorst wordt, ruim onmiddellijk de vlek op geef deze niet de tijd om in te dringen in de vloer, ook al is deze behandeld.
- Een cementsluier verwijderaar gebruiken op uw betonvloer zorgt er voor dat u de toplaag blijvend beschadigt.
- Javel zorgt voor permanente schade dewelke niet meer herstelbaar is.
- Strooizout is zeer bijtend voor de toplaag en zorgt er voor dat de toplaag degradeert. Gebruik nooit strooizout op uw betonnen oprit of op uw terras.
- Plakband op de vloer maakt dat dit altijd zichtbaar zal blijven.
Boen de vloer regelmatig met een beschermend (en voedend) product. Doe dit regelmatig, je zal zien dat je extra lang kan genieten van je betonvloer.
Een betonvloer zet makkelijk uit. Dat verhoogt het risico op scheurvorming. Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming dan moet je ook rekening houden met enkele factoren.
Dan moet je uitzetvoegen voorzien en moet er voldoende vloeropbouw voorzien zijn.
Dit bekijk je best met je installateur van je verwarming. De vloeropbouw heeft best een minimale dikte van 10cm.
Verder is ook de opstart van de de vloerverwarming belangrijk. Na 3 à 4 weken kan je de verwarming opstarten.
Natuurlijk kan je een betonvloer herstellen. Je kan de betonvloer schuren of polijsten.
Scheuren en barsten kan je opvullen epoxyhars, gietmortel en smeerbare mortel met kunsthars.
Een betonvloer kan je ook schilderen maar let op je dient eerste de scheuren en gaatjes te dichten. Om een mooi egale vloer terug te krijgen