Gepolierd beton voor een terras

Een goed materiaal voor een terras in de tuin is beton. Gras, tegels, hout, het kan allemaal gebruikt worden. Maar ook (gepolierd) beton is een zeer geschikt optie. Dit materiaal heeft heel wat voordelen waar de andere materialen niet over beschikken.

Gepolierd beton is erg geschikt voor de tuin omdat dit beton, dankzij het polieren, erg mooi egaal is en perfect als terras kan worden gebruikt. Het hele gebeuren is simpel: jij kiest de plek waar je het terras wilt hebben. Vervolgens wordt op die plek het beton gegoten. Daarna moet het een tijd drogen. Als het beton droog is, wordt het beton gepolierd. Met een speciale machine wordt het terras gepolijst, hierdoor ontstaat er een gladde en glanzende laag op het beton.  Zo gemakkelijk is het om een prachtig tijdloos terras in je tuin aan te leggen.

Zoals je weet, gepolierd beton is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is dus geen enkel probleem als je liever een andere kleur dan grijs wilt. Ook kun je met gepolierd beton goed een 'tegel look' creëren. Dit wordt gedaan door groeven in het beton te maken, dit wordt gedaan met een zaag. De grootte van de tegels kun je zelf bepalen zodat jij er jou look van kan maken!

gepolierde betonvloer voor een terras

Voordelen van een betonvloer voor een terras

afgewerkte betonvloer voor terras
  • Een groot voordeel van betonnen vloeren is dat er geen onkruid tussen kan komen. Er zijn geen groeven vanwege het egale oppervlakte.
  • Je kan een kleur kiezen naar wens. Wat vindt je leuk? Wat past bij jou? Laat het altijd op voorhand weten welke je keuze is.
  • Naast kleuren heb je ook de keuze tussen verschillende coatings, geheel naar jouw smaak.
  • Je kunt het terras ook laten inslijpen, zodat het meer een tegellook krijgt.
  • De betonvloer is bijna onderhoudsvrij. Waar een houten terras vaak onderhoud nodig heeft.